mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - Beef taco chili

Beef taco chili

Middag / Permalink / 0
Jag hann tyvärr inte ta något kort på denna rätt, men jag måste säga att den blev väldigt god! Vi skulle ha gäster och tänkte bjuda på tacos. Som alternativ till den vanliga köttfärsen gjorde vi "beef taco chili" enligt ett något modifierat recept på Tasteline (från boken Texmex från grunden av Johan Cramby):
 
2 st torkad chipotle chili
4 dl vatten
2 kg högrev, fransyska eller nötbog
2 hela vitlökar
Olja
6 msk vetemjöl
2 msk chilipulver
4 tsk spiskummin
4 tsk malen koriander
4 tsk oregano
2 msk strösocker
salt och peppar
2 st färska chilifrukter
33 cl ljust öl
1 oxbuljongtärning
 
Nu gjorde jag på 2 kg kött, men är man inte så många så räcker 1 kg gott och väl.
1. Ta bort skaften och kärna ur den torkade chilin. Täck dem med vatten och koka ca 15 minuter.
2. Tärna högreven och finhacka vitlöken och stek kött och vitlök i lite olja. Stek lite i taget så att det får fin stekyta. Pudra över mjöl, chilipulver, de andra torra kryddorna, socker, salt och peppar. Finhacka och tillsätt den färska chilin. Rör om.
3. Blixtmixa den kokta, torkade chilin med vattnet och häll över grytan. Fyll på med öl och buljong så att det precis täcker. Låt stå och puttra med lock minst 2 timmar eller tills köttet är trådigt och fint.
 
 
Vi serverade detta med de vanlig taco-tillbehören; vetetortillas, tomat, gurka, majs, rödlök, guacamole, jalapenos, isbergssallad.
 
Så gott! Tar lite tid, men väl värt att vänta!
Till top