mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - september 2013

Baconlindad kyckling med soltorkad tomat och basilika

Allmänt / Permalink / 0
Improviserat igen...
Tag ca 5-600 g kycklingfile och dela i mindre bitar. Linda in bitarna i bacon och placera i en ugnsfast form. Krydda med torkad basilika, salt och peppar. Häll över 2, 5 dl grädde och klicka på några matskedar creme fraiche. Tillsätt några bitar soltorkad tomat och lite av oljan den ligger i. Strö över finriven parmesanost. In i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. Vi hade ris och majs till. Bon appetit! 
 

Pasta med kalkonkorv och squash

Vardagsmat á la Cajsa Warg / Permalink / 0
 
Nu kommer ett riktigt Cajsa Warg-recept igen, snabbt och lätt! Det blev mycket gott och barnen åt två portioner var.
Ca 4 portioner:
 
Koka ca 400 g Penne pasta
Slanta 3 st Kalkonkorv Basilika och Örter (Ingelsta Kalkon), hacka en halv purjolök, tärna grovt 2/3 av en squash.
Fräs på korven, löken och squashen tills korven fått lite färg och krydda sedan (enligt tycker och smak) med salt, torkad timjan, chilipulver. Tillsätt 2 dl creme fraiche och låt puttra ihop. Tillsätt sedan pastan och blanda väl.
 
 
 

Bondens Egen Marknad

Allmänt / Permalink / 0
 
Ibland funderar jag rätt mycket på det här med vad vi äter egentligen. Varför har så många människor idag till exempel magproblem, och ännu värre åkommor än så? Kan det vara att det finns så mycket tillsatser i maten som våra kroppar inte klarar av? Lockelsen till mer ren mat blir allt större för många och ett tecken på det är det populära Bondens egen marknad som slår upp sina vagnar och stånd på fredagar. Denna soliga eftermiddag var jag där. Spanade på grönsakerna, köttet, honungen, bröden och ostarna. Tänkte att det är såhär det borde vara när man köper mat! Ekologiskt, närproducerat och personligt. Men så måste man ju även tänka på plånboken och styr kosan mot stormarknaderna...Men en ost från Löfsta gårdsmejeri fick följa med hem denna gång. Den ska få förgylla kexen denna fredagskväll. Gokväll!
 
Till top