mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - october 2012

Kassler och tacosås i symbios!

Vardagsmat á la Cajsa Warg / Permalink / 0
Väl hemma från Tällberg var alla vrålhungriga och blev det en djupdykning i kyl och frys för att laga en snabb pastasås. Fram kom tacosåsen från senaste tacomyset och tillsammans med en kasslerbit blev det grunden till en supergod sås:
 
½ purjolök
1 röd paprika
1 morot
6 skivor kassler
ca ½-1 dl tacosås
2 dl creme fraiche
rosmarin
oregano
svartpeppar
 
Hacka och fräs på purjolöken, paprikan och moroten. Tärna kasslern och låt den få lite färg i stekpannan. Tillsätt tacosås, creme fraiche och angivna kryddor enligt tycke och smak. Låt det hela puttra och gona ihop sig en stund. Vi hade penne och ostgratinerad broccoli till. Bon appetit!
 
Jojagtackarja - det blev inte så pjåkigt alls :-)

Å, Siljan...!

Allmänt / Permalink / 1
Ja det är sant -i flera års tid har vi tänkt åka Siljan runt, besöka Nusnäs och njuta av atmosfären i Dalarna bland dalahästar och kurbits. Men det har bara inte blivit av! Men ett bröllop tog oss i helgen upp till Hotell Green i Tällberg. Som höres på namnet är Tällberg beläget på ett berg och utsikten över Siljan gick verkligen inte att klaga på.
I solnedgången intogs först en laxtallrik med surdegsbröd och honungsspetsad senapssås, sedan renkalvinnanlår med kalvsky, shiitakesvamp och mandelpotatispuré. Slutligen en pannacotta med hjortronsylt. Mmmmmm....
Siljan, we'll be back! Nästa gång blir det lite mer turistande, men till dess lever vi på varma minnen av ett fint bröllop, god mat och Siljan i solnedgång! :-)
Till top