mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - august 2014

Kräftor och soppa på resterna!

Tips / Permalink / 0
Augusti betyder såklart kräftor även fast jag börjat favorisera färska räkor och havskräftor över de traditionella signalkräftorna! I helgen blev det mycket över så jag tog tillvara på kräftstjärtarna och kokade fond på skalen. Det är gott att ha i fiskbuljong och gärna en skvätt vitt vin. Ner med grädde och creme fraiche och ett par matskedar tomatpure. Sist tillsätts kräftstjärtarna (några räkor hängde också med) och efter det kokas soppan inte upp igen. Det finns mängder av smarriga recept på kräftsoppa, men detta är nog det enklaste och det blir supergott!
 

Testat cupcakes på påse!

Bakning / Permalink / 0
Jag hittade detta paket i affären, till rea-pris. Blev därmed sugen på att prova! Bakade med barnen en regnig eftermiddag. ..Strawberry surprise - spännande!  :-)
Bakningen var extremt lätt. Pulver från den ena påsen blandades med vatten och smeten fördelades i 10 medföljande formar. Efter gräddningen i ugnen fick cupcakesen (eller muffinsen som det väl heter) svalna och frostingen förbereddes genom att blanda pulvret från påse två med smör. Efter spritsning fick barnen dekorera med småkulor/strössel. Fördelen var att det gick väldigt fort att göra dessa och de blev rätt gulliga! MEN, smaken. ..de kom inte i närheten av riktiga muffins och de hade en mycket underlig bismak. Totalt sett alltså;  roliga att göra, rätt äckliga att äta. Så nu vet ni det! :-)
 
Till top