mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - may 2015

Smarrig pastasås med grillad kyckling och curry

Allmänt, Vardagsmat á la Cajsa Warg / Permalink / 0
 
Perfekt om man har färdiggrillad kyckling hemma och behöver snabb mat!
 
1 rödlök
grillad kyckling, rensade mindre bitar
1 hönsbuljongtärning
2 dl havregrädde (eller vanlig matgrädde)
curry efter tycke och smak
salt, peppar
 
Strimla rödlöken och stek på denna tillsammans med kycklingbitarna några minuter. Tillsätt grädden, buljongtärningen och curry och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
 
Serveras med pasta och grönsaker! Klart! ☺

Italiensk kycklingsoppa

Middag / Permalink / 0
Ruggiga regniga dagar så passar det bra med en mustig god soppa. Denna kycklingssoppa värmde oss ett par dagar!
 
300 g kycklinglårfilé
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk tomatpuré
1,5 l vatten
1 msk kycklingfond1/2 tsk torkad timjan
4 ägg
100 g spaghetti
2 dl frysta ärtor
3 msk finhackad persilja
50 g parmesanost
 
Strimla kycklingen, krydda med salt och peppar och bryn i olja.
Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna.
Fräs lök och vitlök med tomatpurén i olja i en stor kastrull. Tillsätt sedan kyckling, morötter, vatten, fond och timjan och låt småkoka under lock i 30 min.
Koka äggen och skär i halvor.
Bryt sönder pastan och tillsätt i soppan. Låt koka 8 minuter.
Tillsätt ärtor och persilja när det återstår ca 3 minuter.
Smaka av med salt och peppar och servera soppan med ägghalvorna och flagor av parmesan.
Avnjut! :-)
 
Ursprungsrecept från tidningen Buffé.

Nice i Nice!

Allmänt / Permalink / 2
Här kommer lite reseinspiration! För några veckor sedan åkte jag med jobbet till Nice. Det berömda franska köket skulle intas och vi skulle möta den tidiga våren vid medelhavet. Vädret var jätteskönt! Från att ha kommit från en ruggigt och kallt Sverige så spatserade vi i kortärmat och insöp lukten av hav och mat.
På kvällarna åt vi middagar i Gamla Stan, en mysig stadsdel med restauranger och butiker i små gränder. Det fanns en hel del franska restauranger, men väldigt många italienska ställen. Portionsstorleken kunde man då rakt inte klaga på...
Anti-pasti-tallrik.
Gnocchi med aubergine. 
Musslor - moules - var väldigt populärt.
Vi gick på den franska restaurangen Le bistrot d'Antoine som rekommenderades både av Lonely Planet och Guide Michelin.
Det blev terrin på hare till förrätt.
Mäktig risotto till huvudrätt. Orkade inte äta upp och orkade verkligen ingen efterrätt.
Andra saker som jag tyckte var goda var aubergineblommor:
...glass och sorbet! Detta glasshak låg nästgårds med vårt hotell och hade hur många sorter som helst. Deras citronsorbet var riktigt, riktigt god och det kändes att det var riktig frukt i!
 
Till top