mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - october 2014

Teriyaki flankstek

Middag / Permalink / 0
 
Flankstek är jättegott! Här kommer ett recept som måste provas! :-)
 
En halv gul lök
1 dl matolja
½ dl soja
3 msk flytande honung
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
700 g flankstek 
 
Hacka löken fint. Blanda olja, soja, honung, vinäger, lök och ingefära. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda. Marinera köttet i blandningen i ca 4 timmar.
 
Tag fram köttet och grilla/stek köttet och låte det vila några minuter.
Häll marinaden i en kastrull. Koka upp och låt sjuda två minuter. Skiva köttet och skeda över den varma marinaden.
Servera köttet med till exempel ugnsstekt potatis och kokta grönsaker eller en grönsallad.        
 
Receptet är modifierat från Matklubben.se
 

Rödbetor med getost...mmmmm!

Tips / Permalink / 0
 
Fick rödbetor av en kollega. Kändes lyxigt!
 
Jag kokade dem (med skalet på) i ca 40 minuter (ja, de var rätt stora, så det tog sin lilla tid). Sedan gjorde jag bitar, lade i en ugnsfast form, strödde över chevre och på med lite olivolja och honung. Efter 10 min i ugnen på 225 grader så var det bara att avnjuta denna lilla rätt. Funkar bra som förrätt med lite ruccolasallad eller som ett tilbehör.

Kanelbullens dag!

Bakning / Permalink / 0
Ni missade väl inte att det var kanelbullens dag i lördags! Snaskråtta som jag är hålls det nogsamt reda på sådana här högtider. På grund av att vi har en mjölkproteinallergiker i familjen så fick jag förbereda mig tidigare under veckan genom att baka mjölkfria bullar (med mjölkfritt smör och havremjölk). De blev riktigt goda och ser inte så tokiga ut, eller hur?  Jaha, nu får vi se fram emot kladdkakans dag den 7 november ;-)
 
Till top