mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - june 2013

Kall räksås

Allmänt / Permalink / 0
Idag improviserade jag en sås som passar till panerad vit fisk och, som i mitt fall, fiskpinnar. Följande blandades ihop (i ungefärliga mängder):
 1 tärnat kokt ägg
En handfull skalade stora räkor
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
Torkad dill
Salt efter tycke och smak
 
Blev jättegott! Hade troligen varit godare med färsk dill och en skvätt citron i, så tillsätt det om ni har!
 
Snart är det midsommar!  
 

Pajfrossa till fredagsmyset!

Allmänt / Permalink / 0
Fredagsmyset pågår för fullt och ikväll blev det fetaostpaj med spenat och tomat och klassisk smulpaj till efterrätt,  allt enligt sonens önskemål!  Till smulpajen användes:
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
Fyllning: 
3 äpplen
Ett par nävar hallon
Ca 1/2 dl strösocker
 
In i ugnen ca 15 min på 225 grader.  Avnjut med vaniljglass!
 

Lax med fetaost och soltorkad tomat

Allmänt / Permalink / 1
Ni  har nog märkt att fetaost och soltorkad tomat är favoriter hemma hos oss! Till denna anrättning användes:
500 g laxfile i bit
150 g fetaost
Ca 10 soltorkade tomater
Olja, salt, peppar
 
Fetaosten smulades och blandades med de soltorkade tomaterna som skurits i mindre bitar, samt en del av oljan från tomatburken. Salt och svartpeppar tillsattes efter smak. Röran breddes ut på laxen som placerats i en ugnsfast form. Laxen tillagades i nedre delen av ugnen på 175 grader i 25 minuter.
 
Fisken serverades med ris och grönsaker. Bon appetit! 
 
Till top