mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - november 2012

BLOSSA Goodiebag

Allmänt / Permalink / 0
Det känns som att vintern gjort sitt officiella inträde nu. Imorse låg snön där så vit och fin och jag lät cykeln stå då någon gjorde en praktvurpa på sin cykel precis utanför vårt hus. Nu när det snart är första advent; vad passar då bättre än att bli uppmuntrad med lite glögg! Idag på stan kunde jag hämta ut en påse från Goodiebag innehållande en flaska Blossa glögg, en påse russin och mandel samt recept på glöggtilltugg. På söndag ska den förtäras!

Omelettpizza

Vardagsmat á la Cajsa Warg / Permalink / 1
Har bunkrat upp med ett gäng recept men har inte funnit tiden till att lägga upp dem! Här kommer dock en beskrivning av vad som närmast kan kallas en omelettpizza och hela familjen, stora som små smaskade glatt i sig av den häromdagen!
Det började med en omelettbotten:
 
6 dl mjölk
5 ägg
1 hackad rödlök
 
Mjölken värmes upp i en kastrull och äggen vispades i, ett i taget. Smeten hälldes i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Rödlöken ströddes över. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (eller tills omeletten fått lite färg). Under tiden gjorde jag en svampstuvning ungefär såhär:
 
300 g champinjoner
2 msk vetemjöl
ca 3 msk smör
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 skvätt soja
salt och peppar
 
Champinjonerna delades i mindre bitar och lades i en stekpanna med hög kant. De bryntes i smöret och sedan ströddes mjölet över och grädden och mjölken tillsattes. Blandningen fick koka ihop i ca 10 minuter innan det hela kryddades med en skvätt soja, salt och peppar efter tycke och smak.
 
Omeletten togs ut ur ugnen och  stuvningen breddes på. Här kan man ha på lite vad man vill på sin "pizza". Jag lade på lite bitar som vi hade över från en nötstek, men man kan ju ha på skinka eller olika grönsaker. Sist toppade jag det hela med riven ost och skjutsade in i ugnen ytterligare en stund tills osten fått fin färg. Serverade med en grönsallad med fetaost.
 
Till top