mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - february 2013

Stekt fisk

Middag / Permalink / 0
Fiskpinnar är ju gott - och poppis hos barnen! Men att panera och steka fisk själv tar inte mycket längre tid. Jag brukar ta t ex torsk eller sej och doppa i mjölk och mjöl (uppkryddat med salt och peppar,  ev citronpeppar) och smörsteka. Mmmm...Finns flera andra goda paneringar som inkluderar ägg och ströbröd.  Servera gärna med stuvad spenat och potatis.

Boosta immunförsvaret!

Allmänt / Permalink / 0
Denna vinter har varit fylld av snor, feber och andra otrevliga sjukdomar. Har fått för mig att immunförsvaret  måste jobbas upp med god och vitaminrik mat. Vad är bra? Tips? Har fått för mig att broccoli,  svamp, vitlök, frukt och bär är extra bra. Mindre bröd och socker. Mindre kaffe och mer vatten. Mer sömn (så mycket småbarnen tillåter:-) Vårsol nu, tack!

5-minute brownie!

Bakning / Permalink / 2
Förra lördagen satt vi där framför melodifestivalen och suktade efter något chokladigt och gott. Men ingen orkade börja baka kladdkaka... Då kom jag att tänka på 5-minute-brownien som jag hade sett på Annas blogg. Supersnabbt gick det och gott var det!
Räckte med en knapp minut i mikron. Prova!
 
1 msk smält smör
1 tsk olja
1 msk vatten
4 msk mjöl
3 msk socker
2 msk kakao
1/4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt

Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
Tryck ut degen i två små portionsformar. Kör i mikron ca 1 min. Kan blir längre eller kortare beroende på effekten på mikron. Vi kladdade på lite grädde och slevade in!
 
 
Till top