mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - Fläskytterfilé med sötsur sås

Fläskytterfilé med sötsur sås

Middag / Permalink / 0

Jag har länge trott att det är väldigt svårt att göra sötsur sås och har gärna köpt färdig på burk. Men nu har jag upptäckt att det är jättelätt och går snabbt! Receptet kommer från Linas matkasse. Skulle tro att det kan vara gott att krydda upp den ytterligare om man vill (t ex med cayennepeppar) eller ha i ananas.

600 g fläskytterfilé

½ gurka

Lite socker, salt, svartpeppar

Till såsen:

250 g morötter

1 grön paprika

½ purjolök

1 grönsaksbuljongtärning

3 ½ msk socker

3 ½ msk vitvinsvinäger

2 msk tomatpuré

2 krm mald ingerfära

1 krm salt

1 ½ msk maizena

 

Riv gurkan och krama ur vätska. Strö över lite socker och salt och låt stå till servering.

Gör såsen: Slant morötterna tunt och skär paprikan i klyftor. Strimla purjolöken. Fräs grönsakerna i olja någon minut och häll sedan på 5 dl vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt socker, vinäger, tomatpuré, ingefära och salt. Red av med maizena och låt koka ihop på svag värma i 10 minuter.

Skiva fläskytterfilén och stek i olja, några minuter på varje sida. Krydda med salt och svartpeppar.

Servera fläskytterfilén med ris, gurkan och den sötsura såsen.

Till top