Banankaka!
Två bananer låg och sjöng på sista versen i fruktskålen, så det blev banankake-bak idag! Tyvärr var jag för ivrig att stjälpa upp kakan så den gick sönder, men var ändå god. Så gör inte som jag utan vänta tills den svalnat :-)
Prova detta smarriga recept:
75 g smör
1⁄2 dl mjölk
2 st ägg
2 dl strösocker
2 st mogna bananer
1 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1⁄2 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form.
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan, kanel och mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Rör snabbt ner mjölkblandningen. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.
Mums! (Bilden togs sekunder innan den pajade...)
Just banankaka är en av mina favoritkakor! perfekt att baka då man har några övermogna bananer hemma!