mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - Wok/thaigryta

Wok/thaigryta

Middag, Vardagsmat á la Cajsa Warg / Permalink / 0
Såhär efter påsk, liksom efter jul, blir vi alltid sugna på lite asiatiskt för att bryta av efter all påskmat. När jag wokar så använder jag mest färska grönsaker, det blir helt klart godast och krispigast! Man kan woka det mesta,  men morötter,  broccoli och lök brukar alltid få vara med! Lite konserver slinker med, t ex bambuskott eller minimajs.
 
Dagens wok, eller snarare thaigryta gjordes på följande sätt: grönsakerna wokades hastigt i olja på hög värme och fick sedan vänta i en skål medan kycklingbitar bryntes. Kycklingen fick sedan koka med en burk kokosmjölk och någon matsked röd currypasta. Slutligen tillsattes grönsakerna och allt blandades väl. Servera med jasminris eller goda äggnudlar, sambal oelek och lite soja. Mums!
Till top