mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - Italiensk kycklingsoppa

Italiensk kycklingsoppa

Middag / Permalink / 0
Ruggiga regniga dagar så passar det bra med en mustig god soppa. Denna kycklingssoppa värmde oss ett par dagar!
 
300 g kycklinglårfilé
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 msk tomatpuré
1,5 l vatten
1 msk kycklingfond1/2 tsk torkad timjan
4 ägg
100 g spaghetti
2 dl frysta ärtor
3 msk finhackad persilja
50 g parmesanost
 
Strimla kycklingen, krydda med salt och peppar och bryn i olja.
Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna morötterna.
Fräs lök och vitlök med tomatpurén i olja i en stor kastrull. Tillsätt sedan kyckling, morötter, vatten, fond och timjan och låt småkoka under lock i 30 min.
Koka äggen och skär i halvor.
Bryt sönder pastan och tillsätt i soppan. Låt koka 8 minuter.
Tillsätt ärtor och persilja när det återstår ca 3 minuter.
Smaka av med salt och peppar och servera soppan med ägghalvorna och flagor av parmesan.
Avnjut! :-)
 
Ursprungsrecept från tidningen Buffé.
Till top