mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - Thai fish cakes

Thai fish cakes

Middag / Permalink / 0
 
Thai fish cakes:
600 g torsk
2 äggvitor
2 strimlade kaffirlimeblad
1,5 msk röd currypasta
1 msk fisksås
1 finhackad röd chili
5 sparrisstänger
1 knippe färsk koriander
rapsolja
 
Dipsås:
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
0,5 msk fisksås
0,5 liten morot (tändsticksstora stavar)
4 cm gurka (tändsticksstora stavar)
1 finhackad röd chili
 
Gör först dipsåsen. Koka socker och vinäger till sockret har löst upp sig. Tillsätt resten av ingredienserna och ställ åt sidan.
 
Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare. Tillsätt äggvitor, kaffirlimeblad, currypasta och fisksås. Kör i matberedaren till en ganska slät blandning. Tillsätt chili, sparris (tunt skivade) och koriander. Rör ihop. Forma smeten till biffar och stek i ca 1 cm olja, ca 2 min per sida på medelvärme. De ska få fin färg och bli frasiga.
 
Servera med dipsåsen och ris.
Gott gott!
 
Receptet är hämtat från Jennie Walldéns härliga bok "Smaker i mitt hjärta".
 
 
Till top