mytasteswe.com cajsawarg.blogg.se - Baconlindad kycklingfilé i dragonsås

Baconlindad kycklingfilé i dragonsås

Vardagsmat á la Cajsa Warg / Permalink / 1
Oj, vilken bloggtorka det har varit på sistone, men här kommer ett snabblagat recept a la Cajsa Warg!
Detta var vår senaste fredagsmiddag som med gemensamma krafter tillagades av det som fanns i kylen/frysen.
 
Ni behöver:
Ca 4-5 kycklingfiléer
1 pkt bacon
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 kycklingbuljongtärning
3 msk dijonsenap
torkad dragon
 
Halvera kycklingfiléerna och linda in dem i bacon (fäst eventuellt med en tandpetare). Bryn dem i stekpanna tills baconen fått fin färg och tag sedan upp dem och lägg på ett fat. Häll bort fettet som är kvar i pannan. Blanda sedan samman creme fraiche, vispgrädde, kycklingbuljongen, senapen och dragonen och låt koka samman till en sås. Lös gärna upp buljontärningen i lite hett vatten innan den sätts till såsen. Salt och peppra efter smak.
Lägg ner kycklingen i såsen och låt den ligga och puttra där tills kycklingen är genomlagad.
Servera med valfritt tillbehör! Vi hade klyftpotatis, rostade morötter och ärter, men ris eller kokt potatis passar säkerligen utmärkt.
 
#1 - - Anna:

Ser super gott ut!

Till top