Fetaostbiffar
Jajemen, köttfärs och fetaost passar ju så bra ihop, så här kommer recept på biffar jag gjorde förra veckan (då detta är ett recept som improviserats så kan ingredienser läggas till och dras ifrån utan problem):
500 g nötfärs
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 krm koriander
1 vitlöksklyfta
ca 75 g fetaost
salt
svartpeppar
soltorkad tomat
2 dl creme fraiche
kalvfond
Blanda nötfärsen med tomatpuré, paprikapulver, koriander, vitlök (pressad), fetaost, samt salt och peppar efter smak. Forma till ca 8 biffar och stek dem i margarin eller olja. Lyft upp dem ur stekpannan och gör en sås på stekskyn genom att hälla i 2 dl creme fraiche i pannan (ev även lite mjölk beroende på hur tjock sås man vill ha), tillsätt en skvätt kalvfond och några strimlade soltorkade tomater (och gärna lite olja från burken också, det ger extra smak). Låt sjuda någon minut. Lägg ner biffarna igen och låt dem puttra med lite trevligt i några minuter. Ris och sallad passar bra till!

Riktigt gott å så snabbt det gick att göra!! :-D
Tack!