Köttbullar i ugn!
Att göra julens köttbullar (och resten av året också förstås) i ugnen kan varmt rekommenderas. När jag försöker steka köttbullar i panna resulterar det inte sällan med platta, mosade eller halvbrända små stackare...
Sätt ugnen på 250 grader. Gör din favoritköttfärsbullesmet på 800-1000 g köttfärs. Exempel på övriga ingredienser är ägg, ströbröd, salt, peppar och i dessa tider kanske även lite kryddnejlika eller annan julkrydda.
Rulla smeten till bollar och lägg upp på smörad långpanna (eller med bakplåtspapper).
Ställ in dem i ugnen, längst ned, i 9 minuter. Rör om bland bullarna och stek dem vidare i mitten av ugnen i 5 minuter. Rör om ytterligare en gång och låt dem sedan gå klart i ytterligare 12 minuter.
Snabbt och smidigt!
Mycket smart å så slipper man stekoset åxo!